Pukeutuminen uraa varten vaatii suunnittelua – aivan kuten kurapukeutuminen

Tämä blogi on tarkoitettu kaikille työelämässä mukana oleville tai työelämään aikoville naisille. Kaikille, joilla on työuraansa liittyviä tavoitteita ja haaveita. Kaikille, jotka ovat jo nähneet paljon vaivaa päästäkseen työelämässä eteenpäin, mutta joilla ei ole mitään pientä lisäboostia vastaan. Ja varsinkin kaikille, joilla on muutakin tekemistä kuin arpoa, mitkä vaatteet ovat sopivia.

Työn ja arjen yhteensovittaminen on vaivalloista. Työelämän tavoitteita tukeva pukeutuminen on useimmille hämärä käsite, koska valmiita malleja on hyvin vähän.

Jos hakee sisältöä sanalla urapukeutuminen, Google korjaa ja kysyy tarkoitit varmaan kurapukeutuminen?

Niin. Suomessa on paljon työssäkäyviä naisia, jotka tietävät kaiken lasten kurapukeutumisesta ja vaatekokonaisuuksista, mutta samat ihmiset voivat olla melko pihalla oman työpukeutumisensa suhteen.

Urapukeutujan tavoite on osoittaa, että työpukeutumiseen voi ja kannattaa suhtautua yhtä käytännöllisesti ja suunnitelmallisesti kuin muuhunkin pukeutumiseen. Muodista ei tarvitse olla kiinnostunut oikeastaan ollenkaan, ja silti voi opetella pukeutumaan hyvin. Rahaa hyviin työvaatteisiin kuluu jonkin verran, mutta aikaa niiden hankkimiseen paljon paljon vähemmän, kun tietää mitä tarvitsee ja milloin.

Kaikella pukeutumisella on sosiaalinen tarkoitus; osoitamme vaatteiden kautta kunnioitusta, ymmärrystä eri tilanteiden vaatimuksista, osallistumme yhteisen tunnelman luomiseen. Siksi pukeudumme eri tavalla mökkitalkoisiin, sukulaisen häihin ja firman pikkujouluihin. Uraa varten pukeutuminen ei ole sen vaikeampaa, mutta oivalluksia, ajatustyötä ja suunnitelmallisuutta se edellyttää.

Tervetuloa keskustelemaan!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.