Hillary Rodham Clinton

Yhdysvaltain ensimmäinen vakavasti otettava naispresidenttiehdokas, pitkän ja ansiokkaan poliittisen uran tehnyt Hillary Rodham Clinton on ristiriitainen hahmo. Häntä on kritisoitu monesta asiasta, eikä vähiten pukeutumistyylistään.

Hillary on tullut tunnetuksi housupuvustaan.

Meistä on hassua, että vielä 2000-luvulla housuihin – eikä hameeseen – pukeutuvaa naista jaksetaan ihmetellä. Yhdysvaltain senaatissa naisten oli kuitenkin kiellettyä käyttää housuja aina vuoteen 1993. Hillaryä on moitittu “liian kunnianhimoiseksi” ja voi olla, että housupuku on nähty merkkinä tästä “miehisestä” ominaisuudesta.

Hillary ei kuitenkaan antanut periksi. Housupuvusta (pantsuit) tulikin hänen tavaramerkkinsä. Vuoden 2016 presidentinvaalikampanjaa käsittelevässä, vastikään julkaistussa kirjassaan What happend (Mitä tapahtui) Hillary kertoo neljä syytä, miksi hän pukeutui kampanjan aikana – ja edelleen pukeutuu – housupukuihin, univormuunsa.

  1. Hän tuntee itsensä ammattilaiseksi housupuvussa.
  2. Housupuvussa hän kokee sopivansa paremmin miespoliitikkojen porukkaan.
  3. Hänen vaatteisiinsa ei kiinnitetä vääränlaista huomiota, ja hän voi keskittyä asiakysymyksiin.
  4. Hän haluaa käytännöllisiä, yksinkertaisia vaatteita helpottamaan arkea.

Hillaryn housupuvut yleensä ovat joko tummia yhdistettynä kirkkaan väriseen puseroon, tai kokonaan yhtä, usein kirkasta väriä. Asuun kuuluu pitkähkö jakku ja lahkeeseen kapenevat housut.

Hillary on sopiva esikuva #johto ja #konsultti -pukukoodeissa.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.