Miehet vs. naiset

Miesten työpukeutuminen on paljon helpompaa kuin naisten. Työ tai asema vaatii joko pikkutakin tai ei, tai puvun tai ei. Mies vakuuttaa ja pääsee pitkälle hyvin yksinkertaisilla valinnoilla. Naisten työpukeutuminen on paljon, paljon mutkikkaampaa. Koska selkeää univormua ei ole, jokaisen pitää itse keksiä oma tapansa pukeutua.

Pitäisikö miesten työpukeutumista kadehtia?

Miesten työpukeutuminen voi olla helpompaa, mutta sen mahdollisuudet ovat rajalliset. Totta on, että erinomaisesti istuvassa, laadukkaassa puvussa mies kuin mies on vakuuttava. Naisilla on silti enemmän mahdollisuuksia. Miesten työpukeutuminen kun on univormupukeutumista sanan varsinaisessa merkityksessä. Ei ole poikkeuksellista, että esimerkiksi miesministerit saapuvat pitämään tiedotustilaisuutta tismalleen samassa asussa kravatin väriä myöten. Joku politiikan toimittaja veisteli samanlaisesta pukeutumisesta keväällä 2017, että “dressmannilla on ilmeisesti ollut tarjouksessa kolme asua kahden hinnalla”, kun kolme hallituspuolueiden kansanedustajaa poseerasi yhteiskuvassa identtisiltä näyttävissä harmaissa puvuissa ja sinisissä kravateissa.

Naisten pukeutuminen on haastavampaa, mutta siinä on paljon enemmän voitettavaa. Mahdollisuudet materiaalien ja värien käyttöön ovat moninkertaiset. Mies ei voi pukeutua päästä jalkoihin punaiseen pukuun, mutta nainen todellakin voi. Tummanharmaiden miespukujen merestä on helppo erottautua ja jäädä mieleen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.