Angela Merkel

Saksan pitkäaikainen liittokansleri ja nk. vapaan maailman johtaja (nyt kun Yhdysvaltojen presidenttiys on trumppiutunut) Angela Merkel on nainen, jonka vaatevalintoja ohjaa selkeästi käytännöllisyys. Merkel pukeutuu käytännössä aina samaan asuun: korkealle napittuva pitkä bleiseri ja housut. Bleiseri voi olla musta tai tumman sävyinen, mutta yleensä se on värillinen. Housut ovat usein mustat.

Merkelin värikkäistä, aina lähes identtisen mallisista bleisereistä on tullut hänen tavaramerkkinsä siinä määrin, että häntä on jopa vaikea tunnistaa silloin harvoin kun hän esiintyy muissa vaatteissa. Euroopan lehdistö lähes sekosi, kun Merkel esiintyi joitain vuosia sitten oopperan ensi-illassa erittäin avokaulaisessa iltapuvussa.

Merkelillä on univormu.

Merkelillä on univormu, selkeä ja jopa ankara univormu. Hän pukeutuu kaikesta päätellen tavalla, jonka tuntee omakseen ja joka täyttää hänen asemansa vaatimukset. Univormun käytännöllisyys piilee selkeydessä; aikaa menee huomattavasti vähemmän vaatteiden miettimiseen, kun ainoa valinta on väri. Bleisereiden värikkyys on lähes ainoa kohta, jossa Merkel käyttää naiseuden sallimia vapauksia. Ja käyttää tarkoitushakuisesti. Mitä laajempi miesjoukko huippukokouksessa on, sitä voimakkaampaan väriin Merkel pukeutuu.

Merkel osoittaa, että vaikkei kiinnostusta vaatteisiin olisi ollenkaan, jokaisen on mahdollista määrittää tapa pukeutua, joka on sekä käytännöllinen, omannäköinen että asianmukainen – vaikka olisi Saksan liittokansleri.

Angela on sopiva esikuva #johto ja #konsultti -pukukoodeissa.

Lue Ylen vastikään julkaisema laajempi juttu Merkelin vaatevalinnoista.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.