Leena Mörttinen

Valtiotieteen tohtori ja vastanimitettetty valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston päällikkö Leena Mörttinen on tunnettu vaikuttaja talouskeskusteluissa. Mörttinen toimi aiemmin Perheyritysten liiton toimitusjohtajana ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kilpailukyky ja kasvu -vastuualueen johtajana, mutta tuli tunnetuksi Nordean Eurooppa-asioista vastaavana johtajana. Mörttisen selkeä ja hyvin jäsennelty tapa puhua talousasioista teki hänestä median suosiman asiantuntijan. Hyvä esiintymiskyky on – asiantuntijuuden lisäksi – tehnyt Mörttisestä myös suositun puhujan ja panelistin.

Mörttinen on usein ainoa nainen all male paneleissa.

Tausta pankkialalla on varmasti vaikuttanut Mörttisen tyylin muovautumiseen. Mörttinen ei räväyttele, vaan on aina ehdottoman korrektisti puettu: Työpukeutuminen on hillityn konservatiivista mutta silti selkeän naisellista. Hän suosii neutraaleja perusvärejä ja pukeutuu usein bleiseriin, mekkoon tai hameeseen. Mustan ja valkoisen yhdistelmä, harmaan eri sävyt, satunnaiset hillityt eläinprintit, beige ja voimaväreinä punainen ja vihreän sävyt ovat tyypillisiä Mörttiselle. Hänet nähdään yleensä korkeissa koroissa. Hameen tai mekon helma ulottuu usein polven alalpuolelle, mikä on erinomaisen tyylikästä. Pitkän ihmisen ei ole helppo löytää tarpeeksi pitkiä hameita, mutta vaiva todellakin kannattaa.

Kuva: Arttu Laitala, Alma Talent arkisto

Leena sopii esikuvaksi #johto, #konsultti ja #asiantuntija -pukukoodeissa.

Kuvat oikealta vasemmalle: Proimpact Oy (Liisa Takala), Tapio Tuomela (Forssan Lehti), Juho Liukkonen, Yle ja Yle Aamu-tv Jälkipörssi (kuvakaappaus)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.