Sanni Grahn-Laasonen

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) on nuoresta iästään huolimatta toiminut ministerinä jo vuodesta 2014. Kansanedustajaksi hänet valittiin ensimmäisen kerran vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Koulutukseltaan Grahn-Laasonen on valtiotieen maisteri. Ennen valintaa kansanedustajaksi hän työskenteli Alexander Stubbin lehdistöavustajana tämän ollessa ulkoministeri, ja tätä ennen mm. toimittajana ja uutispäällikkönä Iltalehdessä.

Grahn-Laasosen ministerityyli on kansainvälisesti uskottava.

Kolmekymppinen siro ja pienikokoinen nainen ministerinä on haaste pukeutumiselle. Kuinka olla yhtä aikaa vakuuttava ja oman itsensä näköinen roolissa, joka mielletään keski-ikäiselle miehelle sopivaksi? Hän on ratkaissut haasteen luontevalla, käytännöllisellä ja aseman rajoitteista huolimatta visuaalisesti mielenkiintoisella tavalla. Grahn-Laasosen tyylitaju on aina ollut hyvä, mutta viime vuosina se on kehittynyt lähelle täydellistä. Voimakkaiden värien käyttö on erityisen perusteltua silloin, kun on tarkoituksenmukaista tulla huomatuksi. Grahn-Laasonen todistaa, ettei ole pukeutumishaastetta jota ei voitaisi ratkaista, ja ratkaista hyvin.

Grahn-Laasosen työtyylin ytimessä ovat erinomaisesti istuvat kotelomekot ja harkitut, voimakkaat värit. Hän välttää avoinaisia kaula-aukkoja ja koristeellisuutta: Kokonaisuus on aina selkeä ja koostuu muutamasta keskenään yhteensopivasta elementistä. Pohjasävyltään kylmät, selkeät värit pukevat Grahn-Laasosta, ja hän käyttää niitä taidokkaasti. Liilan eri sävyt, vihreä, turkoosi, laivastonsininen, jopa pinkki ja keltainen sopivat hänelle, mutta hän käyttää säännöllisesti myös neutraaleja perusväriyhdistelmiä kuten mustaa, nudea ja valkoista. Kengät ovat usein nudet tai mustat.

Kuva: Sakari Piippo

 

Sanni sopii esikuvaksi #johto, #konsultti ja #asiantuntija -pukukoodeissa.

Kuvat oikealta vasemmalle: Tiina Somerpuro / Kauppalehti, VNK, MTV Uutiset (kuvakaappaus), Yle ja Lehtikuva / Aki Häyrinen 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.