Onko liikaa juuri sopivasti?

Onko Sinulla tarpeeksi päällepantavaa? Onko “päällepantavien” vaatteiden ja omistettujen vaatteiden määrä oikeassa suhteessa? Useimpien vaatekaapit tursuavat entisiä suosikkivaatteita ja virheostoksia, mutta aktiivisessa käytössä on vain pieni osa vaatteista. Nimittäin ne parhaat vaatteet, joista suurin osa on aika uusia.

Viisasta tietysti olisi ostaa ja säilyttää lähinnä vain niitä vaatteita, joita todellisuudessa käyttää, mutta ei mennä nyt siihen. Jos ja kun aktiivikäytössä olevat vaatteet ottaa kerralla esille, niiden määrä voi tuntua kummallisen pieneltä. Pärjääkö näin vähällä? Paljonko vaatteita on oikeastaan sopiva määrä?

Kuinka paljon työvaatteita on oikea määrä?

Vaatteiden laskemisen sijaan kannattaa laskea asukokonaisuuksia. Siis sitä, montako erilaista oikeasti käytettävää yhdistelmää tietyistä vaatteista saa koostettua. Esimerkki: Yhdestä toisiinsa sopivasta hameesta, jakusta ja kahdesta paidasta saa koostettua neljä erilaista asukokonaisuutta.

Maagiseksi asukokonaisuuksien määräksi on esitetty useammalla taholla kymmentä (per vuodenaika), mutta paljon työssään esiintyvillä ja johtavassa asemassa olevilla määrä voi olla huomattavasti korkeampikin. Omaa maagista asukokonaisuuksien määrää voi hahmottaa laskemalla nyt käytössä olevien kokonaisuuksien määrän.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.