Sinäkin käyttäydyt kuin konservatiivi

Harkittua työpukeutumista vastustavien argumentit ovat aina aika samanlaisia.

Osaaminen ratkaisee, ei ulkonäkö. On selvää, ettei nousujohteisesta työurasta tule mitään ilman osaamista. Kenenkään osaaminen tuskin heikkenee siitä, että päällä on silitetty paita ja oikean mittaiset housut.

On pinnallista kiinnittää huomiota ulkonäköön. Pinnallista tai ei ulkonäköä me kuitenkin katsomme, koska meillä on silmät päässä. Ja kaikki, aivan kaikki, tekevät toisten ulkonäöstä aika konservatiivisia päätelmiä. Nekään, jotka itse ovat taiteellisia ja ottavat pukeutumisessaan vapauksia, arvottavat toisia yleisiksi standardeiksi mieltämiensä arvojen mukaan.

Oletamme muiden olevan konservatiiveja, joten arvotamme heitä konservatiivisin silmin.

Paras – tai pahin – vastaväite harkitulle työpukeutumiselle on silti oman yksilöllisyyden menettäminen. On hämmentävää, että joku kokee oman identiteettinsä murenevan jos töissä ei voi käyttää revittyjä farkkuja tai syvään uurrettua lempipaitaa. Olisiko sittenkin kyse mielikuvituksen puutteesta tai työelämän lainalaisuuksien vieraudesta? Työ kun ei kuitenkaan ole koko elämä. Ja tarkat rajat ne vasta ruokkivatkin luovuutta.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.