Ydinvaatteet

Alasta tai asemasta riippumatta jokaisen työelämässä mukana olevan naisen työvaatteiden kokonaisuus rakentuu ydinvaatteiden luoman perustan päälle. Ydinvaatteet ovat kuin työkaluja – tarkkaan valikoituja luottovaatteita, joihin yhdistelet muita, ehkä muodikkaampia ja edullisempia ostoksia. Joillain aloilla ja tietyissä tehtävissä työvaatteiden luoma kokonaisuus painottuu ydinvaatteiden kaltaisiin vaatteisiin, esimerkiksi bleisereihn ja housuihin ja toisilla taas ei. Jokaisella aikuisella työssäkäyvällä naisella tulee silti olla “yhdet hyvät” eli asianmukaiset ja siistit vaatteet juhlavien tilanteiden varalta. Ydinvaatteet ratkaisevat tämän haasteen.

Ydinvaatteiden tulee olla laadukkaita.

Ydinvaatteita käytetään ajan mittaan paljon. Pyri ostamaan kaikki ydinvaatteesi mahdollisimman laadukkaina, väreiltään hillittyinä ja leikkauksiltaan itsellesi sopivan klassisina. Vaikka näihin vaatteisiin joutuu sijoittamaan jonkun verran (hankintakustannukset + istuvuuden takaava korjauskierros ompelijalla) käytön tiheys sekä huolella valittujen luottovaatteiden tuoma varmuus ja helppous jokapäiväisessä pukeutumisessa korvaavat sen kyllä.

Ydinvaatteita tarvitset vähintään yhden kutakin, mutta mikäli mahdollista, hanki useampia ja eri väreissä ja materiaaleissa.

 1. Talvitakki
 2. Välikausitakki
 3. Jakku, irtotakki, bleiseri
 4. Housut
 5. Hame
 6. Mekko päiväkäyttöön
 7. Mekko iltakäyttöön
 8. Valkoinen kauluspaita tai paitapusero
 9. Värillinen kauluspaita tai paitapusero
 10. Neulepusero

6 comments

 1. Moikka! Ihan mahtava blogi tama! Etenkin sitaatti “urapukeutuminen vaatii suunnitelmallisuutta – ihan niin kuin kurapukeutuminen” avasi silmäni. Perhana, juuri niinhän se on! Tajusin sen myötä, että tarvitsen laadukkaan sinisen jakun osaksi univormuani. Minulla on aiemmin ollut Tiger of Swedenin musta jakku, joka on kyllä ollut ihan jees, mutta tuleeko mieleesi muita laadukkaita bisnestyylisiä jakkuja tekeviä merkkejä, joihin kannattaisi tutustua? 300-350e on aika kipuraja tälle ostokselle.

  Vastaa
 2. Hei ja kiitos kivasta palautteesta! Lämmittää mieltä, että sait oivalluksia näistä ajatuksista.
  Jakkuasiaa piti ihan miettiä. Bisnestyylisissä jakuissa leikkaus on tosi tärkeä juttu, ja aivan edullisissa hyviin ei usein törmää – ei niin että olisit niitä varsinaisesti kysynytkään. Jos Tigerin melko kapea ja lyhyt malli on sopinut, ehdotan seuraavia:

  Alle 200 e
  Massimo Dutti – espanjalaisen Inditex-konsernin premium-merkki on suunnattu bisnesnaisille.
  Samsoe&Samsoe – tanskalaista kivaa perustavaraa, joukossa jonkun verran Acne-kopioita. Mikä on ihan ok.
  The Lab – Sand-merkin uusi alabrändi, jossa raikkaampi muotokieli.
  Tara Jarmon – Mekoistaan tunnettu ranskalaismerkki, jonka mitoitus sopii siroluisille.

  Yli 200 e
  Gerard Darel ja Marc Cain – hieman mummomaisesta yleisilmeestään huolimatta merkeillä on paljon hyviä perusvaatteita, myös jakkuja.
  Reiss – brittibrändi, joka on vasta tullut Stockalle.
  Boss – ei ehkä se mediaseksikkäin merkki, mutta laatu on hyvä.
  MaxMara – Todella osaa takit ja jakut.

  Ja on pakko mainita henkilökohtainen suosikkini, yhdysvaltalainen Theory, jonka yksinkertaiset ja laadukkaat jakut ovat vertaansa vailla. Niiden ovh-hinnat hipovat 400-500 euroa, mutta verkkokaupoista voi tehdä erinomaisia löytöjä.

  Toivottavasti tästä on apua!
  ulla

  Vastaa
  1. Hei kiitos! Olinkin kuolannut jo aiemmin yhtä Stockalta löytyvää Theoryn jakkua, mutta 420e hinta kirpaisi melkoisesti. Aloin kuitenkin googlettaa merkkiä kommenttisi perusteella uudelleen ja kas vain, löysin tismalleen saman jakun The Outnetistä rapsakkaalla -60 % alennuksella, eli hintaa jäi “vain” 180e! Se on tietysti paljon rahaa sekin, mutta reilusti alle oman kipurajan. Tilasin kaksi eri kokoa kokeiluun. Jos kumpikaan ei tärppää, niin sitten tutustun muihin. SUURKIITOKSET! 🙂

   Vastaa
   1. Mahtavaa! Theoryllä koot pitävät kokemukseni mukaan hyvin paikkansa eli US 8 on meidän 38, US 6 on 36 jne. Theory myös tekee samaa mallia monta vuotta, eli jos löytää itselle sopivan mallin, sitä voi hankkia monessa värissä ja järkevään hintaan.
    Ja The Outnet on myös mun suosikkiverkkokauppoja!

    Vastaa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.