Sinä vastaat pukeutumisestasi

Miksi työpukeutuminen on niin tärkeää? Vastaus liittyy valinnanvapauteen.

Pukeutuminen on asia, josta jokainen aikuinen ihminen vastaa itse. Joka päivä jokainen meistä tekee tietoisen päätöksen pukeutua sillä tavalla kun pukeudumme. Joka päivä jokainen meistä päättää, millaisen viestin vaatteidensa kautta muille välittää. Huolellisen ja osuvan pukeutumisen viesti menee yhtä varmasti perille kuin ylimalkaisen ja välinpitämättömän.

Meistä jokaisella on yhtä täydellinen kontrolli pukeutumiseemme kuin meillä on syömiseemme.

Jos et kiinnitä huomiota pukeutumiseesi, saatat tahtomattasi välittää itsestäsi kielteisen mielikuvan. Erityisen ikävää on, jos muodostunut mielikuva ei ollenkaan vastaa todellisuutta osaamisestasi ja tavoitteistasi. Kaikki epäonnistuvat pukeutumisessa joskus, mutta jos sama välinpitämättömyyden viesti toistuu jatkuvasti ja tarpeeksi pitkään, muodostuu vahva mielikuva. Työpaikan etenijöitä ja uusia työntekijöitä valittaessa näillä mielikuvilla ja sillä, kuinka sopivana sinua pidetään edustamaan työantajaa, on erittäin suuri merkitys.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.