Sisäkengät kunniaan

Suomalaisten käytännöllisyys ei jostain syystä aina ulotu kenkiin asti, ainakaan työpaikalla. Luulisi, että tässä ilmastossa on itsestään selvää, ettei ulkona ja sisällä käytetä samoja kenkiä. Kotona ei Suomessa tietystikään käytetä kenkiä ollenkaan. Eri kenkien varaaminen ulko- ja sisäkäyttöön on perusteltua ympäri vuoden.  Raskaiden, kuraisten ja usein sisälämpötiloissa kuumien talvikenkien käyttö sisällä on erityisen kummallista: Tuntuisi älyvapaalta ajatukselta istua kotona ulkokengät jalassa, mutta töissä monet pitävät talvikenkiä koko työpäivän silmää räpäyttämättä. Miksi ihmeessä, kun pakko ei ole?

Kevyet kengät sopivat työvaatteisiin käytännöllisiä ulkokenkiä paremmin.

Erillisten sisäkenkien käyttö on paitsi itselle miellyttävää ja tyylikkään näköistä niin myös myös muutenkin käytännöllistä. Kun kengät vaihtaa heti töihin tullessa, ulkokengät eivät levittele kuraa ja kosteutta työpaikan lattialle. Sisäkäyttöön varatut kengät pysyvät pitkään kunnossa, kun niitä ei kuluta ulkona asfaltilla ja säiden armoilla. Ja työmatkat sujuvat sitä paitsi huomattavasti mukavammin kävelykengissä, nilkkureissa tai lenkkareissa. Sisäkenkien ei tarvitse olla korkokenkiä – korkokenkiä käyttäköön se, joka niistä pitää.

On fiksua pitää työpaikalla yhtä paria kevyitä, vain sisäkäyttöön varattuja kenkiä. Tai viittä.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.