Raha ei ratkaise

Harkittu ja toimiva työpukeutuminen ei ole rahasta kiinni, vaan oivaltamisesta. Omien tavoitteiden hahmottamien ja sen myötä oman julkisuuskuvan (lue: pukeutuminen) viilaaminen oikean suuntaiseksi onnistuu pienelläkin budjetilla. Selkeä tavoitepuvusto, suunnitelmallisuus ja kärsivällisyys ovat huomattavasti tärkeämpiä kuin raha. On mahdollista kuluttaa valtava määrä rahaa täysin vääriin asioihin, jos tavoite on hukassa.

Ratkaisevin investointi pukeutumiseen on omien tavoitteiden kirkastaminen eli Urapukeutujan-metodin kohta I.

Ole siis rehellinen itsellesi. Mitä oikeastaan työuraltasi haluat? Anna tavoitteidesi ohjata pukeutumistasi, niin osaamisesi huomataan paremmin. Jäät mieleen valmiina ammattilaisena, et hiomattomana timanttina. Kun näytätä sopivan rooliisi, vakuutat sanomatta sanaakaan.

Kaikki käyttävät jonkun verran rahaa vaateostoksiin. Hyvä nyrkkisääntö on, että kaikkein kovimalle käytölle joutuvat vaatteet ja asusteet tulee ostaa mahdollisimman laadukkaina, mikä tarkoittaa yleensä myös kovempaa hintaa. Kovimman kulutuksen ja parhaan mahdollisen laadun tulisi kulkea käsi kädessä. Laadukkaita löytöjä voi tehdä alennusmyynneistä ja verkkokaupoista ja ostaa myös käytettyinä. Kaiken ei kuitenkaan tarvitse olla kallista tai edes huippulaatuista. Siisteys ja hallittu kokonaisvaikutelma ovat tärkeämpiä: työpukeutumisessa ei tavoitella huomion kiinnittämistä vaatteisiin vaan sinun ammattiosaamiseesi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.