Urapukeutujan Pariisi

Pariisi on hyvä ostoskohde työvaatteiden kannalta. Valinnanvaraa on kaikissa hintaluokissa, myös edullisissa ja keskihintaisissa, työympäristöön sopivissa vaatteissa. Tässä postauksessa käyn läpi niitä ranskalaisia vaatemerkkejä, jotka ovat joko suhteellisen edullisia, keskihintaisia tai keskihintaa hieman kalliimpia, joita ei ole Suomessa (tietääkseni) saatavilla ja joiden valikoimista löytyy töihin sopivia vaatteita. Tämä postaus ei – tietenkään – ole kattava, sillä ostospaikkoja on Pariisissa valtavasti. Esittelen tässä otoksen omista suosikeistani.

Jos Pariisissa on aikaa työvaatesoppailulle, hyvä ostoskatu Rue des Francs Bourgeois, joka sijaitsee viehättävässä Le Maraisin kaupunginosassa (3. kaupunginosa). Sen varrelta löytyvät kompaktisti lähes kaikki tässä esitellyt merkit. Jos aikaa on vähän, tavaratalo Le BHV samassa kaupunginosassa, osoitteessa 52 Rue de Rivoli, on käymisen arvoinen paikka. Naistenosasto siellä on kuin luotu työvaatteiden tehometsästykseen.

Sandro ja Maje ovat hieman muita tässä esitettyjä merkkejä säväyttävämpiä, hinnakkaampia ja hieman laadukkaampia. Ranskalainen chic yhdistettynä tiettyyn rock-henkeen on se, mitä näiltä merkeiltä voi odottaa. Agnès b.:n tyyli on taas on klassisempi, hyvin sievä ja naisellinen. Mer du Nord tekee samoin klassisia, mutta melkein skandinaavisen yksinkertaisia vaatteita. Les Petites…-vaatemerkin tyylissä tiivistyy kaikki, minkä miellämme periranskalaiseksi; vaatteissa on voimakkaita värejä ja flirttailevia leikkauksia. Hurjan värikkään oloisesta Antoine&Lilistä taas löytyy hauskoja, yllättävän käyttökelpoisia vaatteita, etenkin mekkoja ja paitapuseroita. Kivoja ja hieman vähemmän jännittäviä työvaatteita löytyy Comptoir des Cotonniers ja Cotélac -merkkien liikkeistä. Muun muassa BHV-tavaratalosta löytyy tavaratalo Galeries Lafayette -merkin omia tuotteita, jotka ovat edullisia, selkeitä perusvaatteita. Ranskalaiset vaatteet sopivat naisellisesta tyylistä pitävälle, ja etenkin sirorakenteisilla on mistä valita.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.