Uratavoite – Työpukeutumisen punainen lanka

Urapukeutuja-metodin kohta I: Uratavoitteen määritteleminen

Työpukeutumisella on yksi tavoite ylitse muiden: Tukea sinua uratavoitteidesi saavuttamisessa. Jotta pukeutumisella voidaan tukea uratavoitteiden saavuutamista, täytyy uratavoite olla tiedossa. Pelkkä kunnianhimo, ammattitaito tai kova työmoraali eivät tässä asiassa riitä. Jos jättää oman uransa sen varaan, että muut näkevät sinussa potentiaalia “johonkin” ilman että sinulla itselläsi on tavoitteita on olemassa suuri riski, että sinua ei huomata ollenkaan.

Uratavoitetta ei kukaan voi määritellä sinun puolestasi.

Yhdysvaltalaisissa pukeutumisoppaissa neuvotaan aina pukeutumaan niin kuin olisi jo siinä työssä, jonka haluaa seuraavaksi. Asia on juuri näin. Muut voivat mieltää sinut vaativampaan rooliin, jos näytät sopivan siihen jo nyt.

Omat tavoitteet täytyy määritellä itselle selkeästi, koska silloin omaa pukeutumista peilaa koko ajan tavoitteitaan vasten. Tavoitteita, olivatpa ne suuria unelmia tai selkeitä lähiajan tavoitteita, ei tarvitse kertoa muille. Tavoitteellisuus kuitenkin ohjaa ulkoista olemustasi – myös pukeutumistasi – sekä tapaa, jolla teet työtä. Jokainen, jolla on selkeä tavoite myös vaikuttaa siltä, että on menossa eteenpäin. Vastaavasti; jos et näe nykyistä työtäsi osana uraasi tai vain suoritat annettuja tehtäviä, sekin näkyy koko olemuksestasi.

Ei haittaa, vaikka tavoitetyö muuttuisi ajan mittaan. Tärkeintä on, että sinulla on aina jokin tavoite.

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.