Liian ikimuistoiset pikkujoulut

Mitä ihmettä päälle pikkujouluihin?

Vaatekriisi eskaloituu yleensä ennen juhlia. Jotain kivaa, uutta ja kiinnostavaa pitäisi olla. Kun kyseessä on työhön liittyvä juhla, asun pitäisi olla myös asianmukainen eli sopiva. Erityisen tärkeää sopiva pukeutuminen on, jos kyseessä on työpaikan sisäiset juhlat, joihin liittyy alkoholia. Kuten pikkujoulut. Juhlat ovat kivoja ja niitä on syytä pitää, sillä toimiakseen tiiminä yhdessä työskentelevä joukko ihmisiä kaipaa muunkinlaista yhdessäoloa kuin suoraan työntekoon liittyvää. Alkoholi ja normaalia rennompi tunnelma ovat silti jo lähtökohtaisesti räjähdysherkkä yhdistelmä, joten omaa juhlapukeutumista kannattaa harkita ainakin yhtä tarkkaan tai jopa tarkemmin kuin arkena. Erityyppinen irroittelu on sallittua eri aloilla ja erilaisissa yrityskulttuureissa, joten yksiselitteisiä sääntöjä on vaikea määritellä. Keskeisin pukeutumista ohjaava kysmys sekä arjessa että juhlassa on, mitä tosiasiassa haluat pukeutumisellasi viestittää?

Miten haluat että sinuun suhtaudutaan työpaikan juhlissa ja ennen kaikkea niiden jälkeen?

Harkitsemattomalla juhlapukeutumisella voi saada aikaan tarpeettomia säröjä muuten onnistuneeseen työimagoon. Vaikka kyseessä on juhlatilanne, olet silti työroolissa. Vastuullisen käytöksen, myös pukeutumisen vaatimus korostuu, jos olet esimiesasemassa tai haluat esimiesasemaan. Yksi selkeä ohje pätee kaikille: Hassu saa ja kannattaakin pikkujouluissa olla, mutta ei provosoiva. Siispä: vaikka omistaisit kauniin juhlamekon, se ei sovi käytettäväksi työhön liittyvässä tilanteessa, jos se on liian paljastava. Ole armoton arvioidessasi vaatteen sopivuutta työpaikan juhliin, sillä liian paljastavat vaatteet eivät ole eduksi sen enempää naisille kuin miehillekään. Lyhyimmät bilemekot ja muut alleviivatun seksikkäät vaatteet on syytä jättää yksityiselämän rientoihin – vaikka ne olisivat kuinka muodikkaita tahansa. 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.