Ei koskaan enää vaatekriisiä

Ajattele.

Miltä tuntuisi, jos sinun ei tarvitsisi enää stressata työvaatteista. Vaatekaappisi ei olisi vain täynnä “jotakin”, vaan siellä olisi tarpeeksi vaatteita, jotka ovat sopivan kokoisia, kauniita ja kivoja päällä? Eikä tämä ole utopiaa, vaan täysin mahdollista. Vaatteita ei tarvitse palvoa eikä ryhtyä minkäänlaiseksi fashionistaksi pukeutuakseen hyvin ja uraan toivotulla tavalla vaikuttavasti.

Sielunrauha työvaatteiden suhteen kumpuaa puvuston suunnittelusta.

Työvaatteisiin pitää suhtautua osana työtä ja työroolia, samalla asenteella. Eli kuten ammattilainen – realistisesti, suunnitelmallisesti ja systemaattisesti. Oman työunivormun määrittely ja sen mukainen vaatekaapin karsiminen ja täydentäminen pitää huolta arjen sujumisesta. Puutelista ja tarvittavien vaatekappaleiden ja asusteiden suunniteltu, oikea-aikainen hankkiminen ratkaisevat ostamiseen liittyvän stressin. Erityistilannevaatteet, kuten esiintymisissä ja juhlissa tarvittavat vaatteet pitää hankkia ennakkoon, ennen kun niitä tarvitsee. Viime tipassa ostoksille ryntääminen johtaa kalliisiin sinne päin -ostoksiin, joita marinoidaan vaatekaapin tukkeena seuraavat vuodet. Ei enää vaatekaapin epätasapainoa tyyliin “kaksikymmentä puolivillaista toppia ja yhdet hyvät housut”, vaan valikoituja, hyviä vaatekappaleita, joita voi hyvillä mielin käyttää.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.