Työpuvuston väriskaala

Urapukeutuja-metodin kohta IV: Värit

Ydin- ja rakennevaatteiden tulisi tulisi kaikkien edustaa samaa, harkittua ja melko rajattua värivalikoimaa. Rajoittamalla värejä kasvavat vaatteiden yhdistelemisen mahdollisuudet huomattavasti. Noudattamalla ennakkoon suunniteltua värivalikoimaa helpottaa myös vaatteiden etsimistä; on helpompi etsiä esimerkiksi tiilenpunaista neuletta kun vain “jotakin” neuletta. 

Hyvä työpuvuston väripaletti: 4-6 perusväriä + 2-4 tehosteväriä.

Valitse käyttöösi vähintään neljä neutraalia perusväriä ja korkeintaan neljä tehosteväriä. Osta suurin osa vaatteista ja asusteissa aina näissä väreissä. Tietenkään aivan kaikkien ei tarvitse olla tästä samasta väripaletista, mutta se aidosti helpottaa pyöpuvuston hallintaa ja käyttämistä. Neutraaleista perusväreistä kahden on oltava musta ja valkoinen – siis itsellesi sopiva valkoisen sävy.

Suurimman osan laadukkaista työvaatteista tulee olla neutraalin värisiä. Se ei ole tylsää, vaan käytännöllistä. Musta ja valkoinen, tumma sininen ja harmaa ovat työpukeutumisen perusvärejä. Uskalla harkita myös suklaanruskeaa tai tummaa oliivia perusväriksesi, sillä ne toimivat erityisen hyvin vasten talvenkalvakkaa, vaaleaa suomalaista ihoa. Kannattaa huomata, että tumma laivastonsininen pukee lähes kaikkia ja on yli kolmekymppisen naamalle mustaa armollisempi. Tumma harmaa ja tumma sininen ovat myös aivan yhtä asiallisia värejä kuin musta.

Kirkkaita lempivärejä tai muodissa olevia trendivärejä voi halutessaan käyttää tehosteväreinä perusvärien lisäksi. Tehostevärejä valitessa kannattaa muistella aiempia lempivaatteitasi ja niiden värejä. Millainen väri ilahduttaa sinua? Mikä sopii yhteen valitsemiesi neutraalien värien kanssa?

Tehostevärien ei välttämättä tarvitse sopia keskenään yhteen, sillä niitä käytetään yleensä neutraalien perusvärien kanssa. Hyvä linjaus on valita kaksi vaalempaa sävyä ja kaksi voimakkaampaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.