Vallankumouksellisia työvaatteita Atlantin takaa

Korostetusti työpukeutumiseen vaatteita tekeviä merkkejä on kotimaassa vain muutamia. Kiitos verkon, maailmalta ja etenkin Yhdysvalloista on viime vuosina tullut saataville aivan uudentyyppisiä naistenvaatebrändejä. Monet näistä uusista brändeistä kertovat tavoitteekseen aidosti mukavien, harkitusti käytännöllisten ja ulkonäöltään ajanmukaisten työvaatteiden valmistamisen.

Voiko jakun, housujen tai mekon materiaali tai taskujen määrä olla tasa-arvokysymys? Koska kyse on asiakkaiden tarpeiden huomioon ottamisesta, totta kai se on. Ei riitä, että vatteet näyttävät hyviltä, vaan niiden kuuluu tuntua ja olla käytössä hyviä.

Moni näistä uusista valmistajista on aiemmin muilla aloilla uraa tehneiden naisten perustamia, omistamia ja pyörittämiä. Moni founder kertoo sivuillaan, että tarve suunnittelultaan ja laadultaan paremmille ja myös paremman näköisille työvaatteille on syntynyt käytännön kokemusten kautta. Miksei naisten jakuissa ole huomaamattomia sisätaskuja kännykälle, avaimille ja korteille? Miksei läheskään kaikissa naisten housuissa ole oikeita taskuja, ainoastaan valetaskut? Miksi mekkoja valmistetaan helposti epäsiisteiksi rypistyvistä kankaista – ja miksi niissä on vain poikkeuksellisesti ne kultaakin kalliimmat taskut?

Me naiset olemme olleet liian kilttejä asiakkaita. Ja – näköjään – tarvitaan asiat omiin käsiinsä ottavia naisia, jotta työvaatteisiin saadaan aito vallankumous.

Työvaatteissa ollaan niin paljon, että niiden kuuluu olla suunniteltuja juuri siihen käyttötarkoitukseen, mihin niitä käytetään.

Monet näistä merkeistä korostavat myös kestäviä arvoja kuten eettisesti tuotettuja materiaaleja ja lähituotantoa. Hinnoissa materiaali- ja valmistuskulut tietysti näkyvät, mutta näiltä vaatteilta on lupa odottaa kestävyyttä. Mahtavaa – tällaista lisää!

Käsillä on siis uusi toivo: Alla muutamia näistä kiinnostavista, uusista työvaatemerkeistä. Otsikot ja maininnat alla ovat linkkejä.

Argent

Ilmeisesti etenkin teknologiayritysten ja start-up-maailman naisten suosioon on noussut kolmisen vuotta sitten perustettu Argent. Merkin Crossover Blazer – jakun sisätaskut uudelleenajateltuna.

Of / Mercer

Etenkin mekkoja valmistava Of Mercer on, kuten moni muukin näistä uuden aallon merkeistä, kahden naisen perustama. Merkin filosofiaan kuuluu ottaa huomioon, että naisia on erimallisia ja eri kokoisia, mikä näkyy siinä, että kokoja on aivan pienestä perusL-kokoa suurempaan. Merkin best-seller Stanton Dress sopisi melkein jokaiselle ja lähes jokaiseen työympäristöön.

Eileen Fisher

Minimalistisia linjoja ja athlesure-vaatteiden mukavuutta lähes skandinaavisella otteella. Merkin ajattomaan ja käytännölliseen filosofiaan tutustuu parhaiten perusvaatevalikoiman kautta, jota merkki kutsuu nimellä The System.

Les Lunes

Haalarissa toimistotöihin? Miksi ei, jos se on sopiva ja mukava. Etenkin bambukuidusta vaatteita valmistava Les Lunes on pääsyt itsensä Oprah Winfreyn suosioon. Tsekkaa The Paul Jumpsuit.

Pivotte

Pivotte keskittyy työkäyttöön sopivien housujen uudelleenmuotoiluun. Ja tottahan se on, hyvien ja työkäyttöön sopivien housujen löytäminen on yksi työpuvuston rakentamisen haasteista. Merkin best-seller 24/7 Pants on suunniteltu alusta loppuun käyttäjän mukavuus ja tarpeet edellä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.